SEGLES D’HISTÒRIA

Can Bernadí Nou es troba situat a sa Cabaneta (Marratxí). Aquest taller de fang va ser fundat per Joan Amengual Serra, gerrer i siureller, i la seva dona, Maria Capó Cañellas, siurellera i ceramista, que s’especialitzaren en els siurells, les gerres brodades i les ceràmiques tradicionals.

SOBRE NOSALTRES

Les nostres tècniques provenen de l’ascendència familiar de Can Bernadí, representada pel Mestre Antoni Amengual i per Maria Serra, pare i mare de Joan, que varen treballar la terracota des del final del segle XIX a sa Cabaneta, fent especialmentsiurells, peces de gerreria i les apreciades gerres brodades. Mestre Antoni també va aprendre les tècniques del seu pare, és a dir, que estam parlant ja de diverses generacions dedicades al treball del fang.


Actualment manté la tradició familiar la filla de Joan i Maria, Maria Amengual Capó. Tots disposen de la Carta de Mestre Artesà, credencial de reconeixement i qualitat atorgada per les autoritats competents en artesania de Mallorca, que certifica que el producte està fet de forma artesanal.